Aritmiás hipertónia


Magas vérnyomás, szívritmuszavar, reflux, fülzúgás

Főoldal » Az orvos válaszol » Dr. Szendei Katalin » Magas vérnyomás, szívritmuszavar, reflux, fülzúgás Kérdés:  Férjemnek 42 éves az utóbbi két hónapban több problémája is előjött, nem tudom, hogy ezek összefüggnek-e, de nagyon idegesek vagyunk, mert nem derült ki eddig, hogy mi a baj.

A magas vérnyomás, hipertónia lehetséges okairól (biologika, ujmedicina, vntv)

Ezen kívül nehezen kapott levegőt és izzadt is. A mentők csináltak EGK-t, de rendben volt. Másnap elmentünk a aritmiás hipertónia, aki szintén csinált EKG-t, de ez is jó volt. A háziorvos után még aznap elmentünk kardiológushoz is, aki szintén csinált EKG-t, és szívultrahangot.

A szívritmuszavar okai és rizikófaktorai

Laborban is volt, a pajzsmirigyeredménye melyik?? Ezután a kardiológus csinált terheléses EKG-t, itt 7 szintet teljesített a lába kezdett elfáradni, a szívétől bírta volna. Aritmiás hipertónia koszorúér probléma. Légzési aritmia. Ritmuszavar nem igazolható.

magas vérnyomás, aki besorolás szívfájdalom hipertónia gyógyszerek

Nappal fokozott szimpatikotónia. Október 4-e után még napon volt olyan, hogy magasabb volt a vérnyomása körül és egyszer felment re a pulzusa, de úgy tűnt, koponyaűri nyomás hipertóniában jobban van. November én ismét az október 4-eihez hasonlóan volt, de azért nem volt annyira rosszul.

A köztes időszakban, azonban sokszor lement a vérnyomása közel ra, és a pulzusa is sokszor lemegy, alig 50, máskor meg felmegy akár 80 fölé.

Szimpatika – A szívritmuszavart magas vérnyomás is okozhatja

Most azonban kb. Hallásvizsgálatot csináltak, de rendben van minden. Ettől függetlenül, amikor nem alszik, vagy nem utcán, vagy egyéb forgalmas helyen van, érzi egyfolytában. Sokszor fáj a feje is de legtöbbször nincs magas vérnyomása ilyenkor, van, amikor pedig alacsony.

Szimpatika főoldal

Többször aritmiás hipertónia naponta, igyekszik betartani a reflux és a magas vérnyomás diétát, fogyott is kg-ot, így most 85 kg. Az elmúlt egy évben volt pár nap, amikor körüli vagy kicsit magasabb vérnyomásértéket mértünk, de ez nap volt. Ilyenkor mindig fájt a feje. A refluxra utaló tünetek, úgy erősebben tavaly ősszel jelentek meg, de aztán gyógyszer és szuszpenzió mellett úgy tűnt, hogy rendbejött.

a magas vérnyomás válságainak enyhítése diéta a magas vérnyomásért táblázat

Férjem nagyon el van keseredve, azt mondja, hogy sokszor gyengének is érzi magát. Tavasszal volt arteriográf vizsgálaton, ahol rendben voltak az erek. Ezek a tünetek, milyen problémára utalhatnak, összefüggenek egymással? Az eddigieken kívül milyen vizsgálatot javasolna?

A leírtakból következtetve mennyire lehet komoly a probléma? Az arteriográf vizsgálat elegendő, vagy egyéb agyi-érvizsgálat is szükséges? Ezek a tünetek utalhatnak arra, hogy az agyi ereknek van baja? Nagyon félek az agyvérzéstől és a stroke-tól. Szendei Katalin ;14 decemberi    InforMed Válasz:  Véleményem szerint egy kicsit túlreagálják az egészet.

  1. Magas vérnyomás, mint a só helyettesítése
  2. Az észlelhető tünetek nem mindig utalnak súlyos rendellenességre.

Jó lenne, ha elfogadná, hogy férje egészséges. Teljesen normális az, hogy a stressz okozta szívfrekvencia emelkedést minimális vérnyomás emelkedés kíséri, ettől még senkinek se lesz "gutaütése", amit most stroke-nak nevezünk. Az említett arteriográfos vizsgálat semmire se alkalmas, kár a pénzért, ha lenne értelme, része lenne az orvos által elrendelhető kivizsgálásnak!

ultrakain magas vérnyomás ellen köszvény kezelése hipertóniával

Természetesen, ha gyakori az idegesség, alkatilag a vegetatív idegrendszere érzékenyebb fokozott szimpatikotóniaakkor kérjen erre alkalmanként beszedhető gyógyszert háziorvosától, ami szorongásoldó, és esetleg bétablokkoló lehet. Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz rovatban olvashatók.

Szorong önmaga és a szerettei miatt? Ezeket gondolja végig A járványhelyzettel kapcsolatosban számos, különböző forrása lehet a szorongásainknak.