Startseite

SEGÍTSÉG

MEGBÍZHATÓSÁG

SZAKÉRTELEM

PONTOSSÁG

Panaszainak végleges megoldásához, azaz a teljes gyógyuláshoz vezető úton készek vagyunk vagyunk elkísérni Önt.

Forduljon bátran tevékenységüket magas színvonalon művelő szakemberekből álló csapatunkhoz! Panaszait, adatait bizalmasan kezeljük!

Honlapunkat a hazai és nemzetközi szakirodalomban fellelhető újdon- ságokkal frissítjük, így Ön teljes képet kap a világon elérhető összes kezelési lehetőségről.

Egészségközpontunk küldetése, hogy kíméletes, költség-hatékony, korszerű ellátást nyújtson minden hozzánk forduló beteg számára.

SEGÍTSÉG A TELJES ÉLETHEZ! A VIZELETTARTÁS TÖBBÉ NEM PROBLÉMA!
Rákász Életmódközpont - Kaposvár, Németh István fasor 27.

Szolgáltatások részletes leírása

Amikor először jelentkezik rendelésünkön Dr. Rákász István urológus főorvossal megtárgyalják az Ön panaszait, megtörténik a fizikális vizsgálat, mely több esetben kiegészül a gát és a végbél vizsgálatával is. A talált eltérések alapján orvosa speciális vizsgálatokat javasol a kórkép pontosítására és a megfelelő kezelés meghatározására. A kórtörténet pontosítására honlapunkon megtalálhatja a panaszait érintő kérdőíveket, vagy a rendelés előtt helyben kitöltheti, melyekkel a panaszok pontosíthatók.

SPECIÁLIS VIZSGÁLATOK

ULTRAHANG

Ultrahangos készülék

Az eljárás során egy speciális hullámmal, ultrahang kibocsátására alkalmas készülékkel vizsgálható a vese, a vesevezeték, a hólyag, a dülmirigy (prosztata), valamint a herék állománya. A beavatkozás ártalmatlan, korlátlan számban ismételhető, segítségével felfedezhetők daganatok, szervi megnagyobbodások, vizeletelfolyási zavarok, kövesedések, gyulladások. Jól kontrollálhatók a kezelés eredményei. Vese, hólyag, prosztata, here, színes Doppler (here és hímvessző véráramlás mérés) vizsgálatokat egy korszerű GE ProLogic 3 ultrahang készülékkel végezzük Alkalmas bizonyos vizelet-kiürítési zavarok műszeres vizsgálatára és a maradékvizelet mennyiségének meghatározására.

URODINÁMIA - UROFLOWMETRIA. VIZELETÁRAMLÁS MÉRÉS

Urodinámia

Vizeletürítési panaszok esetében használatos módszer, mellyel a vizeletsugár erősségét, a hólyagkiürülés idejét, módját, a kiürített vizelet mennyiségét határozhatjuk meg. A módszer alkalmas a vizelet-kiürítési zavarok eredetének elkülönítésére és a kezelések eredményeinek ellenőrzésére. A vizsgálat fontos a beállított kezelés eredményességének nyomon követésére.

A KISMEDENCEI IZOMZAT ELEKTRODIAGNOSZTIKÁJA, IZOMERŐ FELMÉRÉS

Femiscan

Egy hüvelybe helyezhető készülékkel - miográffal - pontosan mérhető a kismedencei izomzat nyugalmi tónusa és az akaratlagos izom-összehúzódásra adott válasz nagysága. - Vizelési zavarok, tartási zavarok kivizsgálása, kezelése - számítógép-vezérelt hüvelyi izomerő felmérés - számítógép-vezérelt biofeedback (aktív) kezelés, akár otthon is! Használata egyszerű, az alkalmazók körében kedvelt eljárás, maximálisan biztosítható a meghitt környezet és a helyesen végzett gyakorlatok ellenőrzése. A gáterősítő gyakorlatok kis és közepes fokozatú tartási zavarok eseteiben javasoltak, kellő ideig végezve 60- 70%-os eredményességgel.

KISMEDENCEI IZMOK ELEKTROTERÁPIÁS KEZELÉSE

Vitacon

Elektroterápiás (passzív) kezelés. Vitacon MS 310 készülékkel passzív kezelés végezhető. Ezt a formát főleg idősebb hölgyek részére ajánljuk kismedencei izomzat erősítésére és hüvelyi helyreállító műtétek elékészítésére. A készülék használata biztonságos és eredményes. A kezelés során alacsony intenzitású és frekvenciájú árammal ingereljük a kismedencei izmokat ellátó idegeket, ezzel stimulált izom-összehúzódásokat hozunk létre.

HÓLYAGTÜKRÖZÉS - CYSTOSCOPIA

Cystoscopia - Hólyagtükrözés

A vizsgálatnál egy optikai rendszerrel ellátott eszközt használunk, mellyel a húgycső és a hólyag belső felszíne pontosan áttekinthető. A vizsgálat különös előkészítést nem igényel. A beavatkozás előtt a húgycsövet érzéstelenítő géllel töltjük fel, majd az eszközt optikai kontroll mellett vezetjük a húgycsőbe. Először a húgycső egészét, majd a hólyagot tekintjük át. A módszerrel igazolhatóak a következő elváltozások: gyulladás, fejlődési vagy egyéb anatómiai rendellenességek, kő, daganat.

PROSZTATA SPECIFIKUS ANTIGÉN MAGHATÁROZÁSA

PSA

A Prosztata Specifikus Antigén (rövidítve PSA) egy fehérje, melyet a prosztata mirigy sejtjei termelik és normálisan megtalálható az ondóváladékban. Bizonyos esetekben nagyobb mennyiségben megjelenik a vérben és nagysága ezáltal meghatározható. Az emelkedést a rosszindulatú daganat mellett okozhatja jóindulatú prosztata- megnagyobbodás, gyulladás (prosztatitisz), az alsó húgyutakat érintő eszközös beavatkozás (hólyagtükrözés), de magasabb értéket látunk magömlést és tartósabb kerékpározást követően is.
A teszthez két csepp ujjbegyből nyert vér elegendő, gyors és megbízható. A vizsgálat ujjbegyből vett két csepp vérből történik, az eredmény 7 perc után leolvasható. A módszer szűrővizsgálatokra klinikailag kipróbált és bizonyított eljárás.

VIZELETVIZSGÁLAT

Vizeletvizsgálat

Műszeres vizeletvizsgálat: a vizeletmintát 10 paraméter szerint vizsgálja, többek között kimutatja a vizeletben levő vért, cukrot, gyulladást.

VÉRNYOMÁSMÉRÉS

Vérnyomásmérés. A fel nem ismert magas vérnyomás számtalan megbetegedés okozója lehet. Gyakran találkozunk merevedési zavarokban szenvedő férfiaknál magas vérnyomást.

VÉRCUKORMÉRÉS

Vércukor meghatározás. A készülékkel gyorsan és pontosan megállapítható a vércukor értéke. A magas vérnyomás mellett urológiai megbetegedések, főleg a merevedési zavarok hátterében gyakran találkozunk cukorbetegséggel.

MEREVEDÉSI ZAVAROK (EREKTILIS DISZFUNKCIÓ)

Merevedési zavarok kivizsgálása, gyógyszeres kezelése.

Injekciós kezelés beállítása és betanítása.
Meddőségi zavarok vizsgálata.
Hímvessző nagyobbítás.
Urológiai VIP szűrés (daganatok).
Urológiai betegségek kivizsgálása, kezelése.

 

Mindehhez nyugodt körülményeket, megfelelő szakértelmet, és teljes diszkréciót biztosítunk.

 

A rövid várakozás alatt lehetősége van zenehallgatásra vagy televízió nézésre és közben egy frissen darált kitűnő kávéra a vendégünk.