Dezinhibíciós hipertónia, A farmakológia alapjai


A központi idegrendszer vereségei. A központi idegrendszer maradék szerves elégtelenségének klinikai változatai A központi idegrendszer vereségei.

A központi idegrendszer maradék szerves elégtelenségének klinikai változatai A központi idegrendszer központi idegrendszer szerves elváltozása klasszikus tartalmában neurológiai diagnózis, azaz. De a diagnózist kísérő tünetek és szindrómák bármely más orvosi szakterületre vonatkozhatnak.

Ez a diagnózis azt jelenti, hogy az emberi agy bizonyos mértékben hibás. A szerves elváltozások okai veleszületettekre és szerzettekre oszlanak. A veleszületett dezinhibíciós hipertónia közé tartoznak azok az esetek, amikor a terhesség alatt a születendő gyermek anyja fertőzést szenvedett akut légúti fertőzések, influenza, mandulagyulladás stb.

Ezenkívül a hőmérséklet és a nyomás éles változása, a radioaktív anyagok és a röntgensugárzás, a vízben oldott, a levegőben, az élelmiszerekben lévő toxikus anyagok stb. A legjobb esetben pedig az agy kifejezett alsóbbrendűségének megjelenéséhez vezetnek, amikor az agy még maximális stressz mellett is csak a potenciális teljesítményének százalékát képes ledolgozni.

dezinhibíciós hipertónia

Szinte mindig ezek a rendellenességek változó mértékű diszharmóniával járnak a mentális tevékenység során, amikor csökkent mentális potenciállal nem mindig pozitív karaktervonások élesednek. Ezt dezinhibíciós hipertónia bizonyos gyógyszerek szedése, fizikai és érzelmi túlterhelés, asphyxia a szülés során a magzat oxigén éhezéseelhúzódó vajúdás, korai placenta leválás, méh atónia stb.

Szülés után súlyos fertőzések kifejezett mérgezési tünetekkel, magas lázzal stb. Agyi trauma eszméletvesztéssel vagy anélkül, hosszú távú vagy rövid általános érzéstelenítés, kábítószer-fogyasztás, alkoholfogyasztás, hosszú távú több hónapos független tapasztalt pszichiáter vagy pszichoterapeuta kinevezése és folyamatos felügyelete nélkül bizonyos dezinhibíciós hipertónia gyógyszerek alkalmazása reverzibilis vagy visszafordíthatatlan változások az agy munkájában.

A szerves diagnosztika meglehetősen egyszerű. A hivatásos pszichiáter már a gyermek arca alapján meghatározhatja a szerves anyagok jelenlétét vagy hiányát.

magas vérnyomás és a napszak

És bizonyos esetekben még annak súlyossága is. Más kérdés, hogy az agy munkájában több százféle rendellenesség van, és ezek minden egyes esetben nagyon különleges kombinációban és kapcsolatban állnak egymással. A laboratóriumi diagnosztika a szervezet számára meglehetősen ártalmatlan és az orvos számára informatív eljárások során dezinhibíciós hipertónia EEG - elektroencefalogramok, REG - reoencefalogramok agyi erek vizsgálataUSDG M-echoEG - az agy ultrahang diagnosztikája.

Ez a három vizsgálat hasonló az elektrokardiogram elvégzésének formájában, csak azokat távolítják el az szárnyas magas vérnyomás ellen fejéből.

A számítógépes tomográfia nagyon lenyűgöző és kifejező nevével valóban képes meghatározni az agyi patológiák nagyon kevés típusát - daganat, térfogati folyamat, aneurysma az agyi erek kóros tágulásaaz agy fő ciszternáinak tágulását fokozott koponyaűri nyomással. A leginformatívabb tanulmány az EEG. Meg kell jegyezni, hogy a központi idegrendszer gyakorlatilag egyetlen rendellenessége sem tűnik el önmagában, és az életkor előrehaladtával nemcsak csökkennek, hanem mennyiségileg és minőségileg is fokozódnak.

A gyermek mentális fejlődése közvetlenül függ az agy állapotától. Ha az agynak van legalább némi károsodása, akkor ez szükségszerűen csökkenti a gyermek mentális fejlődésének intenzitását a jövőben a gondolkodás, az emlékezés és az emlékezés folyamatának nehézségei, a képzelet és a fantázia elszegényedése. Ezenkívül az ember karaktere torzul, bizonyos fokú pszichopatizáció változó súlyosságú.

A gyermek pszichológiájában és pszichéjében még kicsi, de számtalan változás jelenléte a külső és belső jelenségek és cselekedetek szervezésének jelentős csökkenéséhez vezet. Az érzelmek kimerülnek, és bizonyos mértékben ellapulnak, ami közvetlenül és közvetve befolyásolja a gyermek arckifejezését és gesztusait. A központi idegrendszer szabályozza az összes belső szerv működését.

Ha pedig nem működik megfelelően, akkor a többi szerv, külön-külön mindegyikük leggondosabb gondozásával, elvileg nem lesz képes normálisan működni, ha az agy gyengén szabályozza őket.

Korunk dezinhibíciós hipertónia legelterjedtebb betegsége - a vegetatív-vaszkuláris dystonia a szerves anyagok hátterében súlyosabb, sajátosabb és atipikusabb lefolyású. Így ez nemcsak több bajt okoz, hanem maguk a "bajok" is rosszindulatúbb jellegűek. A test fizikai fejlődése bármilyen rendellenességgel jár - előfordulhat az ábra megsértése, az izomtónus csökkenése, a fizikai erőfeszítéssel szembeni ellenállás csökkenése, még mérsékelt nagyságrendű is.

A megnövekedett koponyaűri nyomás valószínűsége szorosára nő. Ez gyakori fejfájáshoz és különféle kellemetlenségekhez vezethet a fej területén, ami a szellemi és fizikai munka produktivitását szeresére csökkenti.

turboslim magas vérnyomás esetén

Az endokrin rendellenességek előfordulásának valószínűsége szintén szeresére növekszik, ami kisebb további stressztényezőkkel cukorbetegséghez, hörgő asztmához, nemi hormonok egyensúlyhiányához vezet, a test egészének szexuális fejlődésének későbbi megzavarásával a lányokban a női nemi hormonok és a női hormonok számának növekedése - fiúknál az agydaganat, a görcsös szindróma lokális vagy általános görcsök eszméletvesztésselaz epilepszia 2.

A hallás és a látás idővel csökkenhet, a sportos, háztartási, esztétikai és technikai jellegű mozgások dezinhibíciós hipertónia károsodhat, ami bonyolítja a társadalmi és szakmai alkalmazkodást.

Mi az agyvérzés?

A szerves kezelés hosszú folyamat. Szükséges érrendszeri készítményeket szedni évente kétszer, hónapig. Az egyidejűleg bekövetkező dezinhibíciós hipertónia rendellenességek saját külön és speciális korrekciót is igényelnek, amelyet pszichiáternek kell elvégeznie. A szerves anyagok kezelésének hatékonyságának, valamint az agy állapotában bekövetkező változások természetének és nagyságának ellenőrzéséhez magát az orvost használják a recepción és az EEG, REG, USDG.

Időpontot egyeztetni A központi idegrendszer korai maradék szerves elváltozásainak következményei cerebrasthenicus, neurózis-szerű, pszichopátiás szindrómákkal. Szerves mentális infantilizmus. Pszichoorganikus szindróma. Figyelemhiányos hiperaktív rendellenesség. A szociális és iskolai diszadaptáció mechanizmusai, a maradék szerves agyi elégtelenség és a gyermekkori hiperaktivitási szindróma megelőzésének és maradványhatásainak korrekciója.

A központi idegrendszer maradék szerves elváltozásai Előadás XIV. Magas vérnyomás kockázatának mértéke, hogy gondol, milyen típusú egy olyan skizofrén gyermek, akinek kórtörténete az előző előadásban szerepel? Mit gondol, milyen szakember a vezető az autista gyermekkel végzett korrekciós munkában?

  • Az agy vérellátásának krónikus elégtelenségének kezelése a következőkre irányul: a biztosíték forgalmának fejlesztése; a görcsök megelőzése, az érelmeszesedés változásainak előrehaladása; az anyagcsere folyamatok helyreállítása az idegsejtekben; Ugyanakkor figyelemmel kell kísérni az agyi hipoxiát súlyosbító patológia osteochondrosis, diabetes mellitus, magas vérnyomás, szív ischaemia kezelését.

Komoly okokból feltételezhető, hogy az utóbbi években növekszik a központi idegrendszer korai maradvány-szerves elváltozásainak következményeivel járó gyermekek száma, bár ezeknek a tényleges előfordulási gyakorisága nem ismert. A központi idegrendszer maradék szerves elváltozásainak maradványhatásainak az elmúlt években megnövekedett okai sokfélék.

Ide tartoznak a környezeti problémák, beleértve Oroszország számos városának és régiójának kémiai és sugárzási szennyeződését, az alultápláltságot, a gyógyszerekkel való indokolatlan visszaélést, a nem tesztelt és gyakran káros étrend-kiegészítőket stb. A lányok testnevelésének elvei - kismamák, akiknek fejlődését gyakran megzavarják a gyakori szomatikus betegségek, az ülő életmód, a mozgás korlátozása, a friss levegő, a megvalósítható dezinhibíciós hipertónia vagy éppen ellenkezőleg, a hivatásos sport túlzott elfoglaltsága, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a mérgező anyagok és a drogok korai megkezdéséhez.

A pulzus, vérnyomás és érelmeszesedés a Germán Gyógytudomány szerint

A nők nem megfelelő táplálkozása és nehéz fizikai munkája terhesség alatt, a kedvezőtlen családi helyzethez vagy a nem kívánt terhességhez kapcsolódó érzelmi tapasztalatok, nem beszélve az dezinhibíciós hipertónia és drogok terhesség alatti használatáról, megzavarják annak megfelelő lefolyását és hátrányosan befolyásolják a gyermek méhen belüli fejlődését.

A tökéletlen orvosi ellátás eredményeként mindenekelőtt az antenatális klinikák orvosi kontingensének elképzeléseinek hiánya a terhes nő pszichoterápiás megközelítéséről, a dezinhibíciós hipertónia alatti teljes körű védnökségről, a terhes nők szülésre való felkészítésének informális gyakorlatáról és nem mindig szakképzett dezinhibíciós hipertónia van szó, olyan születési sérülések, amelyek megzavarják a gyermek normális fejlődését és később egész életét érintette.

milyen halat tudsz magas vérnyomás esetén

A "szülés tervezésének", a "szülés szabályozásának" bevezetett gyakorlata gyakran az abszurditásig jut, és kiderül, hogy nem a vajúdó nő és az újszülött számára hasznos, hanem a szülészeti kórház személyzetének, akik törvényes jogot kaptak a nyaralás megtervezésére.

Elég csak annyit mondani, hogy az elmúlt években a gyermekek nem főleg éjszaka vagy reggel születnek, amikor állítólag a biológiai törvények szerint születnek, hanem a nap első felében, amikor a fáradt személyzetet új műszak váltja fel.

A császármetszés iránti túlzott lelkesedés indokolatlannak tűnik, amelyben nemcsak az anya, hanem a csecsemő is sokáig érzéstelenítést kap, ami számára teljesen nem közömbös. A fentiek csak részben magyarázzák a központi idegrendszer korai maradék szerves elváltozásainak növekedését.

A gyermek életének legelső hónapjaiban a központi idegrendszer szerves károsodása neurológiai tünetek formájában nyilvánul meg, amelyeket gyermek neuropatológus észlel, és minden ismert külső jelet: a kar remegése, az álla, az izom hipertóniája, a fej korai megtartása, hátradöntése amikor úgy tűnik, hogy a gyermek valamit néz. Az élet első évében dezinhibíciós hipertónia a jelek lehetővé teszik a neuropatológus számára, hogy regisztrálja a gyermeket a születési sérülés következményeire és kezelést írjon elő cerebrolizin, cinnarizin, cavinton, vitaminok, masszázs, torna.

Pulzusáramok, javallatok és ellenjavallatok. Impulzusáram felhasználásával

Az intenzív és megfelelően szervezett kezelés enyhe esetekben általában pozitív hatással jár, és egyéves korára a gyermeket eltávolítják a neurológiai nyilvántartásból, és az otthon nevelett gyermek több évig nem okoz különösebb félelmet a szülőktől, a beszédfejlődés bizonyos késedelmének esetleges kivételével. Eközben az óvodába kerülése után a gyermek vonásai elkezdik felhívni magukra a figyelmet, amelyek a központi idegrendszer maradvány-szerves elváltozásainak - cerebrasthenia, neurózisszerű rendellenességek, hiperaktivitás és mentális infantilizmus - megnyilvánulásai.

A maradék szerves agyi elégtelenség leggyakoribb következménye az cerebrasthenicus szindróma A cerebrasthenicus szindrómát kimerültség hosszú ideig való koncentrálódás képtelenségefáradtság, kisebb külső körülményekhez vagy fáradtsághoz kapcsolódó hangulati instabilitás, hangos hangok intoleranciája, erős fény, és a legtöbb esetben a teljesítmény észrevehető és dezinhibíciós hipertónia csökkenése kíséri, különösen jelentős intellektuális stressz mellett. Az iskolás gyermekeknél csökken a memória és az oktatási anyagok megőrzése.

Ezzel együtt ingerlékenység figyelhető meg, amely robbanékonyság, könnyezés, szeszélyesség formájában jelentkezik.

nugát legjobb hipertónia videó

A korai agykárosodás okozta cerebrasthenicus állapotok nehézségforrássá válnak az iskolai készségek fejlesztésében írás, olvasás, számolás. Az írás és az olvasás tükörszerű jellege lehetséges. Különösen gyakoriak a beszédzavarok késleltetett beszédfejlődés, artikulációs hiányosságok, lassúság vagy éppen ellenkezőleg, túlzott beszédsebesség.

A cerebrasthenia gyakori megnyilvánulása lehet fejfájás, amely ébredéskor vagy fáradtságkor jelentkezik az órák végén, szédüléssel, émelygéssel és hányással együtt. Az ilyen gyermekek gyakran nem tolerálják a szállítást, szédüléssel, émelygéssel, hányással és könnyedségérzéssel. Nem tolerálják a meleget, a fülledtséget, a magas páratartalmat, gyors pulzussal, a vérnyomás emelkedésével vagy csökkenésével és ájulással reagálnak rájuk.

A cerebrasthenicus rendellenességben szenvedő gyermekek közül sokan nem tudják elviselni a körhintákat és más forgó mozgásokat, amelyek szintén szédüléshez, könnyedséghez és hányáshoz vezetnek. A motoros szférában a cerebrosthenia két ugyanolyan gyakori változatban nyilvánul meg: letargia és tehetetlenség, vagy éppen ellenkezőleg, a motoros dezinhibíciós hipertónia. Az első esetben a gyerekek letargikusnak tűnnek, nem eléggé aktívak, lassúak, hosszú ideig vesznek részt a munkában, sokkal több időre van szükségük, mint a hétköznapi gyerekeknek az anyag megértéséhez, a problémák megoldásához, a gyakorlatok elvégzéséhez, a gondolatok megválaszolásához; a hangulat háttere leggyakrabban csökken.

Az ilyen gyermekek óra után különösen produktívvá válnak, és minden dezinhibíciós hipertónia végén fáradtak, álmosak vagy sírnak.

Much more than documents.

Kénytelenek hazudni vagy akár aludni, miután visszatértek az iskolából, esténként lomha, passzív; nehezen, vonakodva, nagyon sokáig készítik el a házi feladatokat; koncentrációs nehézség és fejfájás rosszabb a fáradtságtól.

A második esetben a nyűg, a túlzott motoros aktivitás, a nyugtalanság figyelhető meg, ami megakadályozza, hogy a gyermek dezinhibíciós hipertónia csak céltudatos oktatási tevékenységet folytasson, de akár játékot is igényeljen.

Ugyanakkor a gyermek motoros hiperaktivitása növekszik a fáradtsággal, egyre kaotikusabbá, kaotikusabbá válik. Lehetetlen egy ilyen gyereket bevonni egy következetes játékba esténként és az iskolai években - a házi feladatok előkészítésében, az átadottak megismétlésében, könyvek olvasásában; szinte lehetetlen időben lefeküdni, így napról napra lényegesen kevesebbet alszik, mint amire kellene lennie életkor szerint.

Sok korai maradék-szerves agyi elégtelenség következményeivel járó gyermeknél a dysplasia jellemzői vannak a koponya, az arcváz, az aurikulák deformációja, hipertelorizmus - tágra nyílt szemek, magas szájpadlás, rendellenes fognövekedés, prognathizmus - kiálló felső állkapocs stb. A fent dezinhibíciós hipertónia rendellenességekkel kapcsolatban dezinhibíciós hipertónia iskolások az első osztálytól kezdve, egyéni tanítási és módszertani megközelítés hiányában, nagy nehézségekkel küzdenek az iskolai alkalmazkodás terén.

Többek, mint egészséges társaik, kiülnek az órákra és még jobban dekompenzálnak, annak köszönhető, hogy hosszabb és teljesebb pihenésre van szükségük, mint a hétköznapi gyerekeknek. Minden erőfeszítésük ellenére általában nem kapnak jutalmat, hanem éppen ellenkezőleg, büntetést, szüntelen megjegyzéseket, sőt nevetségessé tesznek.

Alkalmazott Élettan - Kórélettan

Többé-kevésbé hosszú idő után abbahagyják dezinhibíciós hipertónia kudarcokra való odafigyelést, a tanulás iránti érdeklődés hirtelen lecsökken, és könnyű szórakozásra vágynak: kivétel nélkül minden televíziós műsor nézése, szabadtéri játékok és végül a saját fajtájuk iránti vágy.

Ugyanakkor már zajlik az iskolai tevékenység elhanyagolásának közvetlen takarékoskodása: hiányzások, a tanórákon való részvétel megtagadása, menekülés, csavargás, korai alkoholfogyasztás, ami gyakran otthoni lopásokhoz vezet.

Dezinhibíciós hipertónia kell jegyezni, hogy a maradék szerves agyi elégtelenség nagymértékben hozzájárul az alkoholtól, drogoktól és más pszichoaktív anyagtól való függőség gyors megjelenéséhez.

Neurosis-szerű szindrómaa központi idegrendszer maradvány-szerves elváltozásával járó gyermeknél stabilitás, monotonitás, a tünetek stabilitása, alacsony függése a külső körülményektől. Ebben az esetben a neurózis-szerű rendellenességek közé tartozik a tik, az enuresis, az encopresis, a dadogás, a mutizmus, a rögeszmés tünetek - félelmek, kétségek, félelmek,? A fenti megfigyelés a cerebrasthenicus és a neurosis-szerű szindrómákat szemlélteti a központi idegrendszer korai maradék-szerves elváltozásaiban szenvedő gyermeknél.

A farmakológia alapjai | Digitális Tankönyvtár

Kostya, 11 éves. A család második gyermeke. Az első felében toxikózissal émelygés, hányás jelentkező terhességtől született, magas vérnyomás kezelés azonnal, ödéma és a második felében megnövekedett vérnyomás fenyegette. A szülés 2 héttel a tervezett időpont előtt, kettős zsinórba fonódva, kék asphyxiában született, újraélesztési intézkedések után sikoltott.

Születési súly: g. Harmadik napon alkalmazzák a mellen. Lassan beszívva. Korai fejlődés késéssel: 1 év 3 hónapos korában kezdett járni, néhány szót 1 évtől 10 hónapig mondott, kifejező beszédet - 3 évtől kezdve.

tej bogáncs magas vérnyomás

Csendes, érzékeny, mozgásszegény, kínos nőtt fel. Túlzottan ragaszkodott édesanyjához, nem engedte el, nagyon sokáig megszokta az óvodát: nem evett, nem aludt, nem játszott a gyerekekkel, szinte egész nap sírt, nem volt hajlandó a játékokat. Félt attól, hogy egyedül legyen otthon, csak egy éjszakai lámpa fényében és anyja jelenlétében aludt el, félt a kutyáktól, macskáktól, zokogott, ellenállt, amikor a klinikára vitték.

A fiú érzelmi stresszel, megfázással és családi gondokkal villogó és sztereotip vállmozgásokat mutatott, amelyek akkor történtek, amikor kis adag nyugtatót vagy nyugtató gyógynövényt írtak fel.

Pulzusáramok, javallatok és ellenjavallatok. Impulzusáram felhasználásával Az impulzusok formája más, az oszcilloszkóp rögzíti, az éleket a feszültség emelkedésének különböző sebessége határozza meg egy szünet után, és a következő szünet előtt esik. Vagy egyenletesen, vagy időszakosan ismétlődő sorozatok formájában követik egymást, időközönként. Az impulzus frekvenciát hertzben, az időtartamot milliszekundumban, erősségük és feszültségük amplitúdóját és átlagos értékét fejezik ki - milliamperben és voltban.

A beszéd sok hang helytelen kiejtésétől szenvedett, és csak 7 éves korára, logopédiai órák után vált világossá. Iskola után lefeküdt, és néha elaludt. Óráit csak felnőttek jelenlétében oktatta, gyakran esténként fejfájásra panaszkodott, gyakran hányinger kísérte. Nyugtalanul aludt.

Nem bírtam vezetni buszban és autóban - hányinger, hányás volt, sápadt lett, izzadság borította. Felhős napokon rosszul érezte magát; ebben az időben szinte mindig fejfájást, szédülést, csökkent hangulatot, letargiát észleltek. Nyáron és ősszel jobban éreztem magam.