Szív hipertónia, Mit okozhat a magas vérnyomás, ha nem kezeljük?


A magasabb vérnyomás abból adódik, hogy az erek a testben szűkebbek.

szív hipertónia

Ez fokozottabb terhelést, munkát ró a szívre. Nagyobb erővel, nagyobb vérmennyiséget és — alkalmazkodva a fizikai terheléshez is gyorsabban kell kilöknie a vért. Ez visszahat a szívre is: hosszabb idejű magas vérnyomás hatására a szív bal pitvara kitágulhat, a bal kamra izomzata megvastagodhat szívnagyobbodás alakul kibillentyű betegségek záródási hiba, visszaáramlás, meszesedés jöhet létre.

Újabb megfogalmazása szerint ezt szív hipertónia szívbetegségnek nevezik.

Dr. Papp Lajos - A szívbetegségek megelőzésének módjai

Ezek a szív érintettségek már akkor kialakulhatnak, amikor még nincs semmilyen panasz sem. Új, speciális szív ultrahang módszerünkkel ezek felismerhetőek, így az eddig nem tudott magas vérnyomás, hypertonia is kiderül.

szív hipertónia

Sokan azt gondolják, hogy elegendő mérni a vérnyomást, mert ez elárulja a betegséget. Sajnos nem így van.

Magas vérnyomás és a szív

Ha pedig többször normálist mérnek, abban a tévhitben lehetnek, hogy nincs is semmi baj, miközben már a szervezetben munkálkodik a kór. Szövődményeinek legelsősorban a szív veszélyeztetett megelőzésére csak a diagnózis, felismerés után van lehetőség.

szív hipertónia

Szauder Ipoly Ph. D - Minden jog fenntartva.

  • Magas vérnyomás - artériás hipertónia | Krka Magyarország
  • Ezek közül a leggyakoribbak: Életkor.

A weboldal sütiket cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a felhasználói élmény javításának céljából. Adatvédelmi és jogi nyilatkozat Értem.

  • A magas vérnyomás leggyakoribb szövődményei
  • Ezen kívül több sáv és több elnevezés létezik, de az közös bennük, hogy mindkét paraméter szisztolés, diasztolés esetén, ha az egyik érték magasabb, akkor azt értékeljük.